Wat is de fijnste Audi? De A1 is de kleinste en daarmee ook het meest levendige model van Audi. De A8 daarentegen is het grootste, meest vooruitstrevende en daarom ook meest comfortabele model. De fijnste Audi combineert het beste van alle modellen en dat is precies wat de nieuwe A7 Sportback belooft: de dynamiek van een compact model en de technologie van het topmodel…

Er is nog een punt waarmee de A7 Sportback zich nadrukkelijk onderscheidt van andere modellen van Audi: het uiterlijk. De A7 Sportback is een vierdeurs model, maar de lijnen zijn die van een coupé. Daarmee is de A7 minder statig dan de A8 en begeerlijker dan de alledaagse A6.

De A7 combineert het beste van alle modellen van Audi. Van de A8 heeft de A7 de geavanceerde elektronica. Denk daarbij aan de laatste generatie van de “virtual cockpit” alsmede aan een uitmuntend audiosysteem. Daarbij moet worden opgemerkt dat de meest interessante mogelijkheden, de zelfrijdende functies, op het moment van schrijven nog niet beschikbaar zijn.

Van de andere modellen heeft de A7 het dynamische weggedrag. In tegenstelling tot de compacte modellen van Audi is de A7 geen lichtvoetige of sportieve auto, maar een snelle reisauto met sportieve ondertoon. Juist dat ingetogen karakter in combinatie met het enorme potentieel maakt de A7 Sportback de fijnste Audi van dit moment.

Lees alle ins & outs van de autotest op de website van AutoZine.
U krijgt dan ook alle informatie over uiterlijk, prestaties en het weggedrag van de A7.

 

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.