De C-Klasse is sinds de introductie van het model in 1982 hét succesnummer van Mercedes-Benz. De C-Klasse wordt verkocht in 120 landen en wereldwijd is 1 op de 5 verkochte auto’s van Mercedes-Benz een C-Klasse. Om dat succes voort te kunnen zetten, wordt de C-Klasse continu vernieuwd. Voor modeljaar 2018 werd de C-Klasse op niet minder dan 6.500 punten verbeterd. Wat is daar in de praktijk van te merken?

Het succes van de C-Klasse is mede te danken aan de vele verschijningsvormen. De C-Klasse is er als sedan, stationcar, coupé en cabriolet. Die zijn op hun beurt verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals een vertrouwde Classic, verfijnde Avantgarde, luxe Exclusive en sportieve AMG-Line. Voorheen zaten de verschillen tussen deze stijlen slechts in de aankleding, maar voortaan verschilt zelfs het plaatwerk. Zo heeft iedere uitvoering nu een unieke voorbumper en grille. De vernieuwde C-Klasse beschikt over LED-koplampen en biedt de keuze uit 27 verschillende velgen, inclusief exemplaren met een aerodynamisch ontwerp, die het verbruik verlagen.

In de regel zorgt een facelift ervoor dat een bestaand model wordt verjongd en zo weer enkele jaren mee kan. Echter, anno 2018 onderscheiden de nieuwste modellen zich minder met de rijeigenschappen en vooral met “slimme” functies. Dankzij een nieuw infotainment-systeem en semi-zelfrijdende functies is de C-Klasse nu minstens zo vooruitstrevend als concurrerende modellen van recentere datum.Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Mercedes-Benz ook nog eens kans gezien om de motoren en de vormgeving aan te passen. Deze verjongingskuur maakt de C-Klasse niet alleen moderner, maar geeft zelfs het idee met een compleet nieuwe auto te maken te hebben.

Lees de uitgebreide autotest op de website van AutoZine 

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.