Bij de meeste automerken is het kleinste model tevens het instapmodel. Door te kiezen voor een eenvoudige opzet en vertrouwde techniek kan de prijs laag worden gehouden. Tegelijkertijd moet ook het instapmodel aan alle “merkwaarden” voldoen. Bij Mercedes-Benz betekent dat vernieuwing, een hoogwaardige afwerking en volop comfort. Hoe geeft de kleine A-Klasse daar invulling aan?

Wie niet sterk is moet slim zijn. Dat moet het uitgangspunt zijn geweest bij het ontwerp van de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse. Bij andere modellen van Mercedes-Benz komt de luxe van de royale buitenmaten, de sterke motoren en de chique materialen. De A-Klasse wordt juist gekozen om de compacte vorm, want dat maakt de auto handelbaar in de stad. Sterke motoren maken een auto kostbaar in aanschaf en gebruik. En met alleen chique materialen is een auto nog geen Mercedes-Benz.

Daarom ligt de nadruk bij de A-Klasse op slimme elektronica. Te beginnen bij de instap. Uiteraard wordt de A-Klasse geleverd met een afstandbediening om de portieren te ontgrendelen of vergrendelen. Maar in plaats van de meegeleverde afstandbediening kan ook een mobiele telefoon met de app van Mercedes-Benz worden gebruikt. En daarmee is de toon gezet!

Vrijwel alle veiligheidstechniek en semi-zelfrijdende functies van de grote modellen van Mercedes-Benz zijn beschikbaar op de A-Klasse. Op het gebied van “infotainment” (audio, communicatie en navigatie) gaat de A-Klasse zelfs verder dan alle andere modellen van Mercedes-Benz. In de praktijk leveren deze functies echt meerwaarde en maken ze het dagelijks leven veiliger en aangenamer. Kortom: de A-Klasse is het heldere licht van Mercedes-Benz.

Lees de gehele autotest en dus ook over de Mercedes Benz user interface op de website van AutoZine

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.